2014

Cinquena edició de Palafrugell, Flors i Violes i tercera edició de l’unió de Sant Jordi i Flors i Violes, novament organitzada per l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell juntament amb l’àrea de cultura de l’Ajuntament de Palafrugell.

Amb aquesta memòria és pretén fer un recull escrit de tots els actes, decoracions i l’espai gastronòmic que van tenir lloc durant les jornades de Flors i Violes, així com de tota la tasca prèvia i posterior a l’esdeveniment.

Enguany, “Sant Jordi, Flors i Violes”, va tenir lloc de l’1 al 4 de maig de 2014, amb els actes literaris al voltant de la diada de Sant Jordi, la tradicional fira de llibres i roses, i el festival “Flors i Violes”, on patis i carrers s’omplen de flors, música, espectacles, decoracions artístiques i com a novetat un espai dedicat a la gastronomia.

Es van decorar una quinzena de carrers, cadascun a la seva manera, però tots amb la temàtica de la primavera i les flors, i es van atorgar uns incentius per fomentar la qualitat de les decoracions.

La cartellera d’aquesta 5a edició s’obria amb un doble concert de Bruno Oro i Blaumut, a la bòbila, organitzat i gestionat per Clippers. L’IPEP només cedia la bòbila i els va donar suport en la difusió i venda d’entrades. La barra Moritz, la va explotar la mateixa promotora del concert.

La organització estava enfocada a potenciar els espectacles al carrer, amb arts escèniques diverses (cercaviles, dansa, concerts, espectacles infantils, tallers, xocolatada popular, etc.) 

 Es va organitzar la fira del Flors i Violes, subcontractada per l’empresa “Esdeveniments 7 Vetes” que va organitzar paral·lelament activitats de dinamització de la fira.

La valoració global de l’esdeveniment és molt positiva de totes les edicions, la gent va sortir al carrer amb ganes de passar-ho bé i la gresca i la disbauxa és va contagiar de seguida durant els 4 dies de celebració del festival, la decoració dels espais va ser de qualitat i és van complir les expectatives tant de públic com d’activitats i decoracions.

Pel que fa a la marca patrocinadora, DAMM va ser el nou patrocinador del festival