2013

Quarta edició de Palafrugell, Flors i Violes i segona edició de l’unió de Sant Jordi i Flors i Violes, novament organitzada per l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell juntament amb l’àrea de cultura de l’Ajuntament de Palafrugell.

Amb aquesta memòria és pretén fer un recull escrit de tots els actes, decoracions i l’espai gastronòmic que van tenir lloc durant les jornades de Flors i Violes, així com de tota la tasca prèvia i posterior a l’esdeveniment.

Enguany, “Sant Jordi, Flors i Violes”, va tenir lloc del 19 al 28 d’abril de 2013, amb els actes literaris al voltant de la diada de Sant Jordi, la tradicional fira de llibres i roses, i el festival “Flors i Violes”, on patis i carrers s’omplen de flors, música, espectacles, decoracions artístiques i com a novetat un espai dedicat a la gastronomia.

Es van decorar una vintena de carrers, cadascun a la seva manera, però tots amb la temàtica de la primavera i les flors, i es van atorgar uns incentius per fomentar la qualitat de les decoracions.

La cartellera d’aquesta quarta edició s’obria amb un doble concert d’Els Catarres i Antonio Orozco, a la bòbila, organitzat i gestionat per Clippers. L’IPEP només cedia la bòbila i els va donar suport en la difusió i venda d’entrades. La barra Moritz, la va explotar el grup de Festes de Primavera de Palafrugell.

Enguany no és va oferir un pack de cap de setmana, ja que l’IPEP no organitzava el concert dels Catarres i Antonio Orozco (organitzava i gestionava Clippers) ni tampoc s’oferien degustacions a cada pati. Per aquest motiu no tenia sentit fer el Pack.

Enguany la organització estava enfocada a potenciar els espectacles al carrer, amb arts escèniques diverses (cercaviles, dansa, concerts, espectacles infantils, tallers, xocolatada popular, etc.)

El mercat del flors i Violes no es va dur a terme en aquesta quarta edició, ja que l’empresa organitzadora (INCATIS) va rescindir del conveni

La valoració global de l’esdeveniment és molt positiva, ja que el poble es va bolcar en decorar els seus carrers i es va veure un increment dels esforços i il·lusió per l’esdeveniment, però malauradament el temps no ens va acompanyar i va ploure dissabte al matí amb força, i diumenge tot el dia, juntament amb ràfegues de vent i molta fred, que va causar que els visitants fossin quasi bé només del poble i voltants, ja que els visitants de Barcelona, amb les males previsions meteorològiques que van estar alertant durant tota la setmana els mitjans de comunicació, no van venir, i el diumenge quasi bé no hi havia gent pel carrer.