2012

Ja són tres les edicions de Palafrugell, Flors i Violes, novament organitzada per l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell juntament amb l’àrea de cultura de l’Ajuntament de Palafrugell.

Amb aquesta memòria és pretén fer un recull escrit de tots els actes, decoracions i degustacions que van tenir lloc durant les jornades de Flors i Violes, així com de tota la tasca prèvia i posterior a l’esdeveniment.

Enguany, dues de les iniciatives més emblemàtiques de Palafrugell es van fusionar per crear “Sant Jordi, Flors i Violes”, del 20 al 29 d’abril de 2012, amb els actes literaris al voltant de la diada de Sant Jordi, la tradicional fira de llibres i roses, i el festival “Flors i Violes”, on patis i carrers s’omplen de flors, música, espectacles, decoracions artístiques i degustacions.

Es van decorar una vintena de carrers, cadascun a la seva manera, però tots amb la temàtica de la primavera i les flors. Un dels carrers, a més a més van incloure activitats de dansa i música emmarcat dins el programa del Flors i Violes.

Els establiments hotelers membres de l’ATP (Associació Turística de Palafrugell), van oferir un pack turístic que incloïa: 2 nits d’hotel amb esmorzar inclòs, tiquet per a 6 degustacions i entrada per al concert (el primer cap de setmana per Els Amics de les Arts, i el segon cap de setmana per Antònia Font).

Aquest paquet és va vendre a la Fira del Ram de Vic (a través de l’IPEP).

La valoració global de l’esdeveniment és molt positiva amb un nombre més alt de visitants que l’edició anterior, tot i les amenaces de pluja (tota la setmana abans i durant l’esdeveniment).