Edicions anteriors

El primer cap de setmana de maig de l’any 2010 l’Institut de Promoció Econòmica i l’àrea de cultura de l’Ajuntament de Palafrugell va organitzar la primera edició del Flors i Violes.

 

Vuit patis palafrugellencs es van obrir al públic durant tot el cap de setmana per acollir una fusió inèdita de música de tots els estils, exposicions i degustacions gastronòmiques. Tot i el mal temps, que va provocar que el diumenge a la tarda es tanquessin els patis, un total de 10.000 persones van gaudir d’aquesta activitat.

 

Els patis, alguns d’ells privats i d’altres públics es van obrir per primer cop per esdevenir escenaris i punts de trobada d’aquesta festa dels 5 sentits. Els espais es van decorar pe l’ocasió gràcies als artistes Cyril Torres, Jordi Cané, Tano Pisano, Tahual, Lluïsa Xarnach o per col·lectius com l’Aula d’Art, Fundació Josep Pla, el Grup Festes de Primavera o la Biennal Xavier Miserachs.

Els 8 patis que es van obrir en aquesta primera edició van ser: Fundació Josep Pla, Pati de Can Bech (Ajuntament), residència artista Tano Pisano, residència Família Cuixart, Biblioteca Municipal, edifici Can Rosés, Club Sant Jordi i Plaça de l’Església de Santa Margarida.

El jazz, la música clàssica i diversos estils musicals es van barrejar durant els tres dies acompanyats de degustacions gastronòmiques. El recorregut per “Flors i Violes”, proposava una passejada sensorial, visual i simfònica, en un esdeveniment únic en el seu gènere, i que es vol instituir en referència de cara a les properes edicions.